HORSEMAN ELITE AUCTION ZORGT VOOR ONGEZIEN VUURWERK!

1 août 2022 · Nathalie Demartin · Equleads · Editie 2022-07

Horseman Elite Auction zorgde op 30 juli 2022 voor ongezien vuurwerk, zowel letterlijk als figuurlijk. Waar jubileum editie een ongezien spektakel.

De avond begon al mooi, met een huldiging van de mensen achter 20 jaar Horseman Elite Auction en ook de fokkers, kopers en eigenaren van Nector van de Bisschop werden in de bloemetjes gezet, naast onze Europese Young Rider kampioen Thibeau Spits. Het eerste lot van de veiling, een chique shetlanderveulen ter ere van het Centrum ter preventie van Zelfdoding werd voor 3.200 euro al meteen heel vlot afgeklopt en ook de twee fokmerries in de collectie werden zeer enthousiast onthaald met 22.000 en 32.000 euro respectievelijk.

Ook de 27 veulens konden op veel enthousiaste kopers rekenen maar het waren uiteindelijk Wairau BS (Kashmir van Schuttershof uit de zus van Mugano van Klapscheut) en Chalca vd Berghoeve Z (Chacco-Blue uit de moederlijn van Explosion W) die met 38.000 euro het meeste geld opleverden. Deze veulens verhuizen respectievelijk naar Duitsland en Frankrijk.

Het tweede geld, 36.000 euro, werd betaald voor Chaluse vd Braembeier Z (Chacfly PS uit een dochter van Fragance De Chalus). Clasico DH Z, een zoon van Cote d'Or uit een dochter van Classic Touch DH, verhuisde voor 34.000 euro naar Mexico.

Daarnaast werden er nog 8 uitzonderlijke embryo's geveild. Zowel het embryo van Chacco-Blue x Cornet Obolensky (uit de moederlijn van Usha van ‘t Roosakker) als het embryo van Echo van ‘t Spieveld x Darco (rechtstreeks uit Geena van ‘t Roosakker) mochten zich hier tot veilingtopper kronen met een prijs van 22.000 euro.

Naast de kopers uit Duitsland, Frankrijk en Mexico wisten ook Zwitserland, de Verenigde Staten, Zweden, Denemarken en België enkele veulens veilig te stellen. Met een gemiddelde van 20.086 euro per lot mag deze veiling dus met recht en rede een echte feesteditie genoemd worden!

 

Ce site web utilise des cookies. De cette façon, nous pouvons nous assurer que votre expérience de navigation soit encore plus agréable. Pour plus d'informations, veuillez consulter notre politique de confidentialité